Projektszemléletű megoldásszállítás

Széles szakmai tudással és projektvezetési tapasztalattal rendelkező rendszermérnöki csapatunkra alapozva vállaljuk irodai, csoportmunka és információmenedzsment, rendszermenedzsment, illetve alapinfrastruktúrára épülő projektek teljes lebonyolítását: rendszerek megtervezését, bevezetését, migrációját, konszolidációját. Az alaptechnológia Microsoft, de jelentős szakértelem és tapasztalat áll rendelkezésre Novell, Linux, platformokon is. Alkalmazott projektvezetési módszertanunk a széleskörűen ismert és elfogadott, szabványos eljárások közül kerül ki. (MSF, MOF, ITIL, Prince alapok)

Infrastruktúra tanácsadás

Szakértő kollégáink széles szakmai és eszköz bázisra alapozva vállalnak infrastruktúra konzultációt. A megrendelő telephelyén kihelyezetten biztosítunk technológiai tanácsadó szakembereket. Feladatuk az infrastruktúra pontos, naprakész ismerete, javaslattétel az alkalmazott technológiák jobb kihasználására, szakmai projektek belső segítése, döntés-előkészítés, hibamegelőzés elhárítás segítése.

Szolgáltatásunk segítséget jelent a gyorsan változó üzleti kihívásoknak való megfelelésben. Munkatársaink értékálló, befektetés védett megoldásaikkal, javaslataikkal és tanulmányaikkal segítik a gazdaságos, racionális informatikai infrastruktúra kiépítését. Új rendszerek bevezetése esetén a tesztelések, migrációs tervek modellezéséhez biztosítjuk a gazdagon felszerelt tesztlaborunkat, megfelelő módszertanra épülő projektvezetéssel. Segítséget nyújtunk az informatikai döntéshozók számára az üzleti célok, tervek, irányvonalak, feladatok, eszközök, stratégiák és taktikák támogatására szolgáló információtechnológiai megoldások kiválasztásában, meghatározásában, valamint az alternatívák és kockázatok megfogalmazásában. Segítséget adunk a megfelelő termék kiválasztásában.

Tesztelés – Pilot üzem

Vállaljuk elszigetelt tesztkörnyezetek összeállítását akár ügyfelünk által biztosított laboratóriumi körülmények között, akár a Roico IT Services saját jól felszerelt tesztkörnyezetében.

Bármely projekt során, amennyiben erre kiterjed annak hatóköre, vállaljuk a megrendelő éles számítógépes hálózatának egy kijelölt részén adott rendszerintegrációs tevékenységek elvégzését.

A döntés alátámasztása érdekében próbaüzemet biztosítunk az informatikai eszközök alkalmazásának lehetőségeire, megismerésére a használatából származó üzleti előnyök bemutatására, illetve a bevezetési szakaszban az éles üzem megkezdése előtt a végső tesztelésre.

Rendszeroptimalizálás, finomhangolás, integráció

Amennyiben szervezeti, technológiai, technikai vagy egyéb változások okán az üzemben lévő rendszert új, megváltozott környezet veszi körül, szükségessé válhat a rendszer paraméterezésének megváltoztatása az új környezeti feltételekhez jobban idomuló, optimális működés érdekében. Egy létező hálózati rendszerben igény alapján elvégezzük a forgalom optimalizálását, illetve javaslatok kidolgozását a hálózati forgalom gyorsítására.

Vállaljuk a telepített rendszerek összehangolását, a kapcsolatok kialakítását a meglévő informatikai infrastruktúra komponenseivel és különböző rendszerek összehangolását.